torsdag 29 juli 2010

Dag 73 - Springa för att förändra världen

För några veckor sedan läste jag en artikel i DN om Husby Marathon Programme, ett ideellt ungdomsprojekt där långdistanslöpning används som ett verktyg för social utveckling. En helt briljant idé.

Jag tror på rörelse och löpning som hävstång, med hjälp av fysisk aktivitet kan man nå andra viktiga livsmål. Dagens Nyheter berättade om en av deltagarna, Benka, som ska springa Stockholm halvmarathon i september.

Benka har haft en tuff livsresa men med hjälp av marathonträningen har han lyckats ta sig framåt och uppåt i livet. Han har både skaffat egen bostad och blivit självförsörjande, två mål som var viktiga för honom.

Löpning är betydelsefullt på individnivå, men också på samhällsnivå. Om du vill hjälpa till att få slut på hunger och fattigdom i världen kan du springa loppet "Running for change" som arrangeras i Stockholm den 21 augusti. Deltagaravgiften på 250 kronor går direkt till Hungerprojektet.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Husby Marathon Programme arrangerar visst ett eget 10 km lopp som verkar himla intressant, Kistaloppet. Även här springer man för att förändra. Ser spännande ut på hemsidan,..

    Må bäst!
    Marika

    SvaraRadera